Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Forside arrow Skønhed & Velvære arrow Naturlig Skønhed arrow Aromatisk ansigtsbehandling! Hvad er det?
Aromatisk ansigtsbehandling! Hvad er det? PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Charlotte Rachlin
fredag 16. maj 2008

Til jul fik jeg i gave et gavekort til en aromatisk ansigtsbehandling på en skønhedsklinik. En skøn gave, givet i den mening, at jeg ville få ca. 1 times forkælelse, uden at skulle gøre noget til gengæld.

Udfordringen ved denne gave er, at jeg aldrig bruger cremer, kun olier, såsom mandel-, oliven- samt avokadoolie. Mine masker og resten af mine hudplejeprodukter, er rene, naturlige produkter såsom yoghurt, havregryn og æteriske olier m.m.


Jeg ser ingen grund til at købe produkter lavet af storfabrikanter, som indeholder forskellige skadelige stoffer. Jeg kan dog heller ikke holde den følelse af ”et stykke film” bliver lagt over min hud ud. (Sådan føles det, når jeg sjældent prøver at bruge cremer.) Så jeg regnede med, at det ville være et større problem.

Jeg var også meget nysgerrig efter at finde ud af, hvad en aromatisk ansigtsbehandling var for noget. Navnet smager jo lidt af ”naturlige” produkter såsom æteriske olier m.m. og jeg må indrømme, at jeg tvivlede i høj grad på, at en ”skønhedsklinik” ville vide nok om oliernes virkning, når de nu brugte ”syntetiske” produkter.


Jeg ringede ned til klinikken og talte med en af klinikkens hudterapeuter. Jeg fortalte som det var og spurgte om, hvordan jeg skulle forholde mig til netop dette problem. Hun fortalte, at de produkter, de bruger hed ”dermological” og at de var så tæt på det naturlige som nu den slags produkter kan være.


Jeg besluttede mig at lade det komme an på en prøve.


Jeg ankom, men var meget skeptisk (uden dog at fortælle klinikken det). Jeg skulle behandles af Solvej Sørensen, den ene af indehaverne af klinikken. Hun gennemgik hurtigt, hvad en aromatisk ansigtsbehandling indeholdt. Det var bl.a. en grundig afrensning med damp, peeling, dybderens, en aromatisk punktmassage, der stimulerer blodcirkulationen og revitaliserer vævet. Afsluttes med en maske efter behov, en øjencreme + dagcreme. Og så gik vi i gang.


Jeg lagde mig op på briksen og blev her pakket godt ind i et lækkert blødt tæppe imens der blev spillet en meget stille og afslappende musik.


Solvej startede med at afrense mit ansigt med en rensemælk som gavner tør hud, hvilket jeg har lidt af. Rensemælken indeholdt tidselolie, humle og rosmarin, som bringer fugt til huden. Allerede her blev jeg imponeret af Solvejs viden om, hvad hendes produkter indeholdt og hvad de enkelte ingredienser og egenskaber var. Jeg fik også dampet min hud. Dampen var tilsat en blanding af vandopløselige essentielle olier bestående af sandeltræ, syren og basilikum som stimulerer og fugter en tør hud. Derefter fik jeg en meget grundig afrensning.


Så skulle jeg peeles, dvs. have fjernet døde hudceller og det foregik med en crememaske med et kompleks af ananas og papajaenzymer, der opløser de døde celler på hudens overflade. Denne peeling skulle jeg ligge med i ca. 5 min, mens jeg igen blev dampet. Masken prikkede noget i starten, men det aftog dog langsomt og det samme må jeg sige om min skepsis. Jeg var fuldstændig afslappet og nød behandlingen i fulde drag.

Efter de 5 min, blev min peeling vasket af med vand tilsat essentielle olier, en dejlig duft af bl.a. syren.


Nu skulle vi så i gang med dybderensningen, den mere ”ubehagelige” del, (som Solvej sagde) af behandlingen. Solvej startede dybderensningen med at fjerne bakterier fra hudens overflade med en opløsning, som bl.a. indeholdt tea-tree olie og ja, det er rigtigt ... det er ikke særligt behageligt, men det er jo nødvendigt, som vi blev enige om.


Nu kom det som jeg havde glædet mig mest til ... nemlig punktmassagen. Det startede med, at jeg fik fordelt nogle dråber essentielle olier som er rige på geranium, rosentræ og appelsin i ansigtet for at øge blodcirkulationen og lindre den tørre hud. Jeg er fuldt overbevidst om, at Solvej har healende hænder. Punktmassagen var en dejlig oplevelse og jeg var tæt på at falde i søvn.

Nu kom den afsluttende del af behandlingen. Det var en maske, der er rig på næringsstoffer fra planter der virker kølende og fugtende. Ved at lægge denne maske ovenpå de essentielle olier som blev brugt til punktmassagen forstærker man både oliernes, men også maskens virkning.


Jeg lå det sidste stykke tid med en opvarmet nakkepude som indeholdt en blanding af duftende urter. Til sidst blev masken vasket af og jeg fik både øjencreme, samt en fugtende dagcreme på.


Jeg må erkende at min fordom omkring ”skønhedsklinikker” ikke hører hjemme nogle steder.


Jeg kan kun anbefale alle andre, som har en interesse i ”naturlig skønhed” at give sig selv eller den man holder af en sådan aromatisk behandling. Jeg ved selvfølgelig ikke om behandlingen er den samme landet rundt og jeg ved, at det ikke er hver dag, man falder over en hud-terapeut med healende hænder, men jeg kan med sikkerhed sige, at jeg igen vil prøve denne behandling og at jeg varmt kan anbefale at få en aromatisk behandling.

Sidst opdateret ( lørdag 17. maj 2008 )
< Forrige