Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Forside arrow Alt det Andet arrow Tema: Biopati/naturopathi
Tema: Biopati/naturopathi PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Charlotte Rachlin
torsdag 29. januar 2009

Menneskekroppen rummer tusindvis af kemiske processer og disse foregår fra fødsel til død, uden stop. I en sund krop foregår de ganske automatisk og velkoordineret. Men skabes der ubalancer, opstår der sygdom, og her har biopatien gode redskaber til genoprettelsen af balancen.

Ordet biopat er sammensat af 2 græske ord: bios = liv og patos = lidelse. Ordets betydning henviser til, at behandlingsformen retter sig imod at opretholde liv og afhjælpe lidelse.

Er biopati for alle mennesker? Egentlig er ideen med biopati jo, at man kan få hjælp til sine eventuelle sygdomme og skavanker. Men man kan også bruge den til at forebygge diverse dårligdomme.

Jeg plejer at sammenligne kroppen med en bil, på nogen områder. Og den skal simpelthen til eftersyn ca. en gang om året. Selv har jeg altid lavet en eller anden form for udrensning hver januar eller senest februar. En god måned for udrensning efter julen, hvor der muligvis er spist det ene og det andet – lettere tungt fordøjeligt. Men her kan man så med fordel nyde det hele og så lave en hovedrengøring!
Igennem årene har jeg set tre kategorier af klienter.
1. Syge mennesker
2. Raske som vil forblive raske
3. Småskrantende som vil være raske

Det er klart, at sygdom skal behandles og at biopatien viser sig at være ganske virkningsfuld, hvis klienten følger det anviste. Det kræver en helhjertet indsats. Ændringer som kan være vanskelige, men nødvendige.
Alle former for sygdomme, kan behandles ud fra biopatiens principper.

Læs mere her /biopatensmaalgruppe.htm


Ordet biopat er sammensat af 2 græske ord: bios = liv og patos = lidelse. Ordets betydning henviser til, at behandlingsformen retter sig imod at opretholde liv og afhjælpe lidelse.

Den første biopatskole i Danmark blev etableret af Kurt Winberg Nielsen i 1981, og siden da har biopattitlen været indregristreret og beskyttet. Der er etableret skoler i de andre nordiske lande. Vi har dog set de samme behandlingsmetoder i heilpraktikertraditionen i Tyskland. Og disse metoder har vel i princippet været brugt af alskens kloge koner langt tilbage til tidernes morgen. Metoder som går ud på at styrke kroppens egne helbredende funktioner.

Biopatskolen eksisterer stadig og uddanner hvert år adskillige biopater. Biopatuddannelsen er en deltidsuddannelse og strækker sig over 3 år. Uddannelsen er godkendt af SASU (Skolerådet for Alternative SundhedsUddannelser).

Inden man starter på Biopat skolen har man modtaget 200 timers anatomi/fysiologi og sygdomslære. Dette kan gøres hos AOF eller private udbydere.

Læs mere her: /biopatiuddannelsen.htm

Hvis du beslutter dig for at besøge en biopat kan du ca. forvente:

Det første besøg vil vare mellem 1½-2 timer og i løbet af den tid vil du blive spurgt om alt det, du godt ved om dig selv:

- Hvordan du har det lige nu på alle områder af dit liv.

- Arbejde/privat

- Hvad du spiser/drikker

- Dine motionsvaner

- Indtagelse af kosttilskud, øvrig medicin.

Dette vil blive ført ind i en journal, hvor dit navn, adresse, telefonnummer og fødselsdag også står.

Derefter vil du blive testet, enten ved hjælp af en kinesiologisk test eller en biotron.

Biopaten vil gøre sig klart, hvor du befinder dig i faserne, som tidligere nævnt, og derfra lave et regenerationsprogram til dig. Dette program vil altid indholde aspekter af kostterapi, vitamin-/mineralterapi, fedtsyrer, symbiose og regulationsterapi.

Det aftales, hvordan forløbet skal tage sig ud og inden du går, ved du præcis, hvordan du skal forholde dig og du har med dig hjem et udførligt skema, hvorpå alt er skrevet. Der aftales evt. en tid til opfølgende konsultation, eller anden aftale indgåes.Sidst opdateret ( mandag 22. februar 2010 )
< Forrige Næste >