Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Biopatiens principper PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Agathe Dorado   
tirsdag 19. april 2011

luer1.jpgMenneskekroppen rummer tusindvis af kemiske processer og disse foregår fra fødsel til død, uden stop. I en sund krop foregår de ganske automatisk og velkoordineret.

 

Her kan nævnes optagelse og udskillelse af næringstoffer/affaldsstoffer, opretholdelsen af en sund PH-værdi i de forskellige væv/organer og af salt-/væskebalancen.
Er kroppen i ubalance, skyldes det forstyrrelser af forskellig art og det kalder biopaterne for antihomeostatiske faktorer.

De antihomeostatiske faktorer er:
1. Spirituelle faktorer: Livsfilosofi eller religion
2. Mentale faktorer: Stress som vedvarende konflikter og problemer
3. Konstitutionelle faktorer: Genetik og arv
4. Mikrobiologiske faktorer: Bakterier, virus, parasitter, orm og svampe og disses affaldsstoffer.
5. Kemiske faktorer: Dårlig ernæring, mangel på vitaminer og mineraler, tungmetalforiftning, sprøjtegifte, stimulanser som kaffe, alkohol og cigaretter.
6. Fysiske faktorer: Søvnmangel, for lidt eller for meget motion, kroniske/mekaniske skader, for meget solbadning etc.

Når de antihomeostatiske faktorer overskrider kroppens evne til naturligt at følge med, bliver man syg. Hvor syg man bliver afhænger af, hvor slemme de antihomeostatiske faktorer har været og hvor længe de har stået på. Her deler vi det op i 7 faser og kalder dem for adaptionsfaser. Beskrivende kroppens evne til at tilpasse/adaptere sig.

Fase 1, regulation: Sundhed, hvor kroppen kan følge med og regulere sig selv og opretholde sin balance.

Fase 2, dysfunktion: Kroppen kan ikke følge med og regulerer sig forkert. Kan give diarre og smerter.

forkoelelse255x215.jpgFase 3, akut dysbiose: Kroppen får akutte infektioner med feber. Fx influenza og forkølelser. Her virker feberen efter hensigten og slår virus og/eller bakterierne ihjel.

Fase 4, kronisk dysbiose: Hvis kroppen ikke formår at hæve temperaturen og man ikke får tilskrækkelig med hvile, bliver tilstanden mere kronisk og er sværere at komme af med.

Fase 5, allergi: Den kroniske dysbiose forstyrrer immunapparatet, som efterfølgende begynder at reagere uhensigtsmæssigt på harmløse partikler som støv, pollen eller diverse fødeemner.

Fase 6, depotdannelse: Når kroppen har været i fase 4 over tid, sker der en alvorlig optrapning af patogene (= sygdomsfremkaldende) affaldsstoffer fra bakterier/virus og svampe/parasitter. Disse deponeres i ikke-vitalt væv, såsom bindevæv, muskler og led. Kan fx ytre sig ved forskellige gigtformer, fybriomyalgi og slaphed i indre organer.

Fase 7, intracellulær dysbiose: Når bindevævets deponeringskapacitet overskrides, trænger giftstofferne ind i cellerne. Som så ikke kan optage ilt og næring som påkrævet. Cellestofskiftet nedbrydes og cellen degenererer til en kræftcelle.

For at få kroppen tilbage til sin balance - få den til at gå tilbage igennem de forskellige faser - sætter biopaterne ind med biopatisk helhedsterapi.

madikurv11.jpg1. Kostterapi
For at blive rask finder man den kost, som passer bedst til fase/konstitution/årstid. Gerne økologisk/biodynamisk og frisk. Masser af frugt og grønt. Undgå stimulanser Cigaretter/kaffe/alkohol/sort te/sukker, evt. gluten.

2. Vitamin/mineralterapi
Vitaminer/mineraler underbygger alle processer i kroppen og sørger for, at de foregår i rette tempo. Og da kroppen ikke kan danne dem selv, er det en fordel at indtage dem sammen med essentielle fedtsyrer, som er uundværlige byggesten i mangfoldige processer i kroppen. Bl.a. ved hormondannelse og cellemembraner oma.

3. Symbioseterapi
Symbiose = samliv mellem 2 individer til gensidig gavn. Tarmfloraen skal være i balance og kan genoprettes med forskellige mælkesyrebakterier. Homøopati bruges også her for at oplære immunsystemet til at bekæmpe bakterier/virus og deres affaldsstoffer. Det kunne minde om en slags vaccination. Det går ud på at få en balance imellem diverse mikroorganismer i kroppen.

4. Regulationsterapi
Alle ovenstående terapier vil ikke have nogen effekt, hvis ikke de vitale organsystemer fungerer som de skal. Regulationsterapi går ud på at tarm/afføring, lever etc. virker optimalt, inden man går i gang med at finjustere/drænere ved hjælp af urter og lignede. Vand i rette mængder og rette kvalitet vil også være regulationsterapi, fordi det skyller affaldsstoffer ud over nyrerne.
Zoneterapi/massage/akupunktur kan også stimulere organerne til at udrense.

Sidst opdateret ( tirsdag 19. april 2011 )
 
< Forrige   Næste >