Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Birthe Skaarup PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Charlotte Rachlin
søndag 25. maj 2008


Hun har en travl karriere som folketingsmedlem og formand for sundhedsudvalget, men når det er sommer elsker hun at bade med sin mand og dyrke yoga.

Efter et møde hos clairvoyant, Steen Kofoed, fortæller Birthe Skaarup om, hvad den alternative verden betyder for hende.

Hvad er din generelle holdning til alternativ behandling?

Jeg er meget positivt indstillet over for alternativ behandling. Det fylder en stor del af mit liv forstået på den måde, at jeg kender mange, der bruger forskellige former for alternativ behandling. Det er mit indtryk, at det hjælper mange mennesker ... selvfølgelig specielt i sygdomsperioder, hvor de kan føle at det offentlige system ikke slår til… i den forbindelse er der ofte gode resultater med de alternative behandlingsformer.


Har du nogen personlig erfaring indenfor alternative behandlingsformer?

Jeg har erfaring med zoneterapi og akupunktur, og jeg har prøvet healing. Derudover har jeg prøvet forskellige former for massage, men det har jo så været mest for velværets skyld. Zoneterapi har jeg brugt på grund af små- skavanker, og det har hjulpet mig enormt meget. De forskellige reflekszoner, som man berører har virkelig en stor indvirkning på andre dele af kroppen, andre organer. Det fascinerer mig virkelig!


Du har altså aldrig beskæftiget dig med clairvoyance, hvilke tanker havde du gjort dig om clairvoyance inden dit møde med Steen Kofoed?

Jeg har faktisk altid haft lyst til at prøve det. Når man, som jeg, interesserer sig for det alternative, må man også prøve forskellige grene af alternativ behandling. Healing prøvede jeg netop af den grund, og det var en positiv oplevelse. Jeg var meget nysgerrig efter at prøve clairvoyance, især også fordi jeg har bekendte, der har benyttet clairvoyante i forskellige situationer i deres tilværelse. Det har været situationer, hvor der har været usikkerhed omkring fremtiden, perioder hvor tingene har gået lidt skævt, og der har en clairvoyant kunne give et overblik over livet. Mange gange er man jo godt selv klar over, hvad der er galt, men man er ikke sikker på, hvordan man kommer videre, og jeg tror at det er på det punkt en clairvoyant kan være til stor hjælp. De be- eller afkræfter ens egne anelser og man bliver afklaret på nogle punkter. Når man har haft en eller anden form for ubalance, så kan en konsultation hos en clairvoyant hjælpe én til at fokusere på det konkrete problem og derved give én et skub i den rigtige retning. Man bliver gjort bevidst om sine egne forcer, hvilket jo er vigtigt, når man står midt i en uoverskuelig situation.

Jeg tror ikke man ændrer sin grundholdning til livet, man ændrer heller ikke den måde man arbejder og agerer på, hverken professionelt eller i relation til familie, man bliver bare bekræftet i sin egen formåen og i at tro på sig selv.


Hvordan foregik seancen hos Steen Kofoed?

Den foregik på den måde, at vi sad overfor hinanden.

Steen spurgte ikke om hvem jeg var eller hvorfor jeg kom. Han lukkede øjnene og fremkaldte et billede af mig, og fortalte så, hvad han så i det billede. Han kunne så både gå ind i fortiden og fremtiden og også sige hvor ens styrker er, og hvilke ting man skal passe på, blandt andet i forhold til ens omgang med andre mennesker.


Hvilke emner kom han ind på?

Han startede med min fortid, med min barndom. Derefter fortalte han om mit arbejde, hvor jeg i øjeblikket  står i en position der er overordnet i og med, at jeg er sundhedspolitisk ordfører og formand for folketingets sundhedsudvalg. Jeg føler virkelig han greb fat i nogle ting, hvor han uden at nævne stillingsbetegnelser eller navne på personer kunne fremstille et billede for mig, der var rigtigt. Han kunne se ca. 5-6 år ud i fremtiden, hvor han mente at jeg vil fortsætte i den stilling jeg besidder i dag.


Fremtrak han perioder i dit liv, hvor du har truffet nogle vigtige beslutninger eller tidspunkter som kan ses som skilleveje?

Jeg spurgte selv ind til noget. Jeg står i en situation, hvor min mand og jeg skal flytte fra den ene del af landet til den anden, og det kunne han godt se. Han kunne se, at det var en god ting, og han kunne se, at vi på nuværende tidspunkt stod med både et hus og en lejlighed, hvilket vi faktisk gør. Han kunne dog ikke give nogen forklaring på det han så, han videregiver bare de billeder han får, og så kan man jo selv sætte det hele sammen. Jeg føler ikke han på nogen måde fritter en ud, så der kan komme et falsk billede frem, som man jo har oplevet, at folk har erfaret. Det var jo ham, der talte. Det var først til sidst, at han spurgte om der var andre ting, jeg ønskede han skulle kigge på. Og i den forbindelse var det først efter at han havde fortalt, at jeg fortalte ham om grunden til mit spørgsmål.


Hvordan føles det at have et fremmed menneske til at sidde foran dig og fortælle en masse personlige ting om dig selv?

Jeg er meget åben og jeg følte det slet ikke ubehageligt. Jeg kunne dog godt forestille mig at nogle personer ville føle det kom for tæt på, men nedbrydningen af den barriere skal man jo være bevidst om, når man besøger en clairvoyant. Jeg kom fordi jeg er åben og fordi jeg gerne ville vide, hvordan clairvoyante arbejder. Det var en rigtig spændende oplevelse! Især fordi jeg er meget åbent omkring alternativ behandling, også fordi jeg kan arbejde med det i folketinget, vi har fået forskningscentret for alternativ behandling etableret og vi har fået vedtaget vores forslag omkring registrering af alternative behandlere. Det er min holdning, at alternative behandlingsformer med tiden skal være et generelt tilbud til folk.


Hvordan kobler du fra, når du har fri?

Jeg dyrker yoga, og så nyder jeg at se en god film i fjernsynet, hvilket sker ret sjældent, når Folketinget har åbent. Derudover elsker jeg at komme ud i naturen, specielt om sommeren! Jeg holder meget af cykelture i det grønne!

Vi tager også ofte ud til vandet. Min mand og jeg er enormt glade for at bade, så vi bruger i høj grad naturen om sommeren. Det er jo hovedsageligt det tidspunkt på året, hvor jeg har mulighed for at slappe af. Det giver et rigtig godt overskud, når Folketinget samles til oktober.

Sidst opdateret ( torsdag 05. juni 2008 )
< Forrige Næste >