Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Forside arrow Terapiformer arrow Homøopati arrow Medicin uden bivirkninger
Medicin uden bivirkninger PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Joakim Larsen
tirsdag 06. maj 2008

Homøopatiske lægemidler giver ikke nogen form for kemisk bivirkning fra det oprindelige stof. Man kan dog reagere på lægemidlet gennem en førstereaktion, hvor nuværende og/eller tidligere symptomer blusser op midlertidigt.


Årsagen til at der ikke er traditionelle bivirkninger er, at fortyndingen i de allerfleste midler er så stor, at der ikke findes et eneste molekyle tilbage af det oprindelige stof. Allerede i relativt lave potenser (f.eks. en C12, hvor stoffet er blevet fortynder med vand 1:100 12 gange) kan det oprindelige stof ikke længere spores molekylært.

Der er fremsat mange teorier omkring, hvad der giver de homøopatiske lægemidler så stor effekt og forskningsinstitutter verden over arbejder på, at bevise disse teorier. Men indtil i dag må vi nøjes med teorierne, der alle kommer fra den nyere teoretiske fysik, samt med det faktum, som den empiriske videnskab har givet os: princippet om at lige helbreder lignende.

Det er dog vigtigt at mærke sig, at en konstant brug af de homøopatiske lægemidler, der kan købes i håndkøb, eller enkelt indtagelse af stærkere midler bør ske under vejledning af en uddannet homøopat. Forkert dosering kan medføre utilsigtede virkninger.

I dag fremstilles de homøopatiske lægemidler på moderne farmacier, hvor man, ved hjælp af maskiner og teknik, nøje efterligner den oprindelig håndgjorte proces. Fremstillingen af homøopatisk medicin er underlagt de samme standarder og regler som fremstillingen af konventionel medicin.

Sidst opdateret ( onsdag 07. maj 2008 )
< Forrige Næste >