Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Cuba viser vejen! PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Flemming B. Olsen
mandag 04. oktober 2010
forkoelelse1.jpg På Cuba har man lavet verdens største undersøgelse af sin art, der viser homøopatiens glimrende egenskaber som forebyggende behandlingsform mod infektionssygdommen leptospirose. Antallet af ramte personer er blevet nedsat drastisk.

I 2007 sadlede Cuba helt om og vedtog drastiske behandlingstiltag mod infektionssygdommen leptospirose, som har en lang række alvorlige følgevirkninger. I mangel af konventionel vaccination til den hårdest ramte del af befolkningen, valgte man at lave forebyggende homøopatisk behandling, eller som det også hedder: ”homøoprofylakse”, for 2,3 millioner cubanere som var mest udsatte.

Virkningen var dramatisk og tydelig; i løbet af få uger var antallet af ramte faldet til 4 personer pr. 100.000 ugentlig, hvor man normalt ser cirka op mod 38 pr. 100.000 indbyggere ramt af sygdommen i regntiden. I 2008, da man gentog forsøget, var der igen et drastisk fald på omkring 84 % færre ramte, hvorimod antal ramte i ubehandlede regioner oplevede en stigning på 22 %.

Som forebyggende homøopatisk lægemiddel anvendtes selvsamme mikroorganisme, som forårsager sygdommen leptospirose, men fremstillet i henhold til homøopatiske foreskrifter med trinvis fortynding og bankning; således at midlet ikke indeholder sygdomskim og døde bakterier som ved vaccinationer.

Homøoprofylakse er ikke et ukendt fænomen i homøopatien, selvom det bestemt er en anderledes måde at behandle på end ”klassisk homøopati”, hvor udgangspunktet er individuel ordination helt bestemt af totaliten af personens symptomer og ikke en konkret diagnose.

Hahnemann, opfinderen af homøopatien, indså, at infektionssygdomme af natur ofte eskalerer til epidemier og udviser et ensartet sygdomsbillede hos de ramte. Han erfarede, at ved iagttagelse af de første tilfælde af en given infektionssygdom kunne han udvælge én, måske to, homøopatiske lægemidler, som svarede helt til mønstret for sygdommen og efterfølgende ordinere midlerne forebyggende og dermed drastisk reducere antallet af ramte.

Undersøgelsens omfang og resultat, som er konsistent over flere år, viser en ret tydelig tendens, som er svær at tilskrive andre omstændigheder end effekten af den forebyggende homøopatiske behandling.
Metoden i ovennævnte undersøgelse er ret enkel og det homøopatiske præparat er billigt at producere i forhold til vaccinationer, hvorfor den vil være egnet til at overføre til andre ulande hvor lignende klimatiske, sociale og miljømæssige begrænsninger gør sig gældende.

Har du lyst, så lyt og se følgende link hvor cubansk læge og homøopat, ansvarlig for undersøgelsen, fortæller nærmere om resultaterne.

Kilder:
1. Bracho G, Varela E, Fernández R, et al. Large-scale application of highly-diluted bacteria for Leptospirosis epidemic control. Homeopathy 2010; 99: 156-166

Sidst opdateret ( mandag 04. oktober 2010 )
Næste >