Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Forside arrow Terapiformer arrow Zoneterapi arrow Patienthistorie 1: Dårlig ryg
Patienthistorie 1: Dårlig ryg PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Luna Lahrmann   
tirsdag 06. maj 2008

hovedpine1.jpgEn dag ringede en meget fortvivlet mand til mig. Han var helt ude af flippen, fordi han ikke kunne sidde, stå eller ligge på grund af smerter i lænden. Disse smerter strålede også ned i benet.

Det han fortalte mig lød meget dramatisk, så jeg fandt en akut tid og han ankom 1 time senere.

Da han kom ind på klinikken, gik han så foroverbøjet, at jeg ikke kunne se han i øjnene.
Det var umuligt for mig at få ham op på briksen, så jeg bad ham om at lægge sig på gulvet.

Det første jeg gjorde, var at løsne op for rygstrækkerne. Det tog mig ca. 30 minutter, før der var løsnet så meget op, at jeg kunne gå videre til punktet for ILIO-PSOASMUSKLEN (lændehoftebensmusklen) og PIRIFORMIS (den pæreformede muskel). Disse punkter var så ømme, at jeg dårligt kunne røre ved dem, og det tog også cirka en halv time at løsne op her.

Da dette var overstået kunne klienten vende sig på maven, og jeg masserede med en varmecreme direkte på de muskler, der var spændte. De var så spændte, at det føltes som om jeg kørte min finger ned af en knivsæg.

Klienten arbejdede som buschauffør og fik ikke noget motion; faktisk brugte han det meste af sit vågne liv på at sidde ned.

Da behandlingen var overstået, kunne han gå oprejst; vi aftalte, at han straks efter skulle gå en tur på et par kilometer og holde sig varm over lænden.

Vi aftalte også, at han skulle komme igen efter 4 dage.

Da de 4 dage var gået kom han igen, han havde det næsten lige som sidst, men kunne dog stå oprejst. Samme behandling og samme besked som sidst.

Efter 14 dage havde han det så godt, at han kunne begynde at cykle og gå lange ture.

Efter 1 måned var han færdig med behandlingerne.

Min klient var blevet klog af skade og begyndte at røre sig jævnligt; han blev en fast klient hos mig, men hans behov var dog kun at komme hver 3-4 måned.

Det tager mange år at opbygge en så dårlig ryg, og der skal mange, mange dårlige vaner til. Det er de utroligste ting, vi byder vores kroppe, og de finder sig i meget i lang tid, men når en krop siger stop, gør den det meget effektivt, fra det ene øjeblik til det andet.

Hvis min klient havde været bedre til at ”lytte” til sin krop, og var kommet langt, tidligere havde han undgået denne meget ubehagelige situation.

Sidst opdateret ( tirsdag 09. juni 2009 )
 
< Forrige   Næste >