Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Vi har 1 gæst online
Død på hospitalet PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Birgit Buhr Pedersen
lørdag 10. maj 2008

Hej ...

Jeg er en 40-årig kvinde, der arbejder på et hospital som sygeplejerske.
Jeg har beskæftiget mig med healing i en del år og bruger det både bevidst og ubevidst i mit arbejde.

Jeg har de sidste år også udviklet klarfølelser, som har givet mig nogle helt klare oplevelser med afdøde i den afdeling hvor jeg arbejder.

Jeg arbejder på en tung medicinsk afdeling med mange dødsfald, forårsaget af lange traumatiske sygdomsforløb.
Jeg undrede mig i lang tid over, at jeg, når jeg stod over for dødsprocesserne, og når de var overståede, nogle gange nærmest følte, at jeg blev tynget som om jeg bar på en tung, tung byrde; når jeg var på stuen føltes det som jeg skulle kvæles, at nogen tog om mig og klemte til.
Andre gange føltes atmosfæren lys, lys og lykkelig; jeg nærmest svævede, når jeg gjorde afdøde i stand.

Jeg er kommet lidt frem til, at det måske handler om, hvorvidt den afdøde kom herfra med en accept af at livet var slut, eller om de var dybt traumatiserede og frygtede døden, at de ikke ville acceptere den kom? Er jeg helt gal på den?

En anden oplevelse jeg har haft var sidste år.

En gammel dame lå døende på en stue, og jeg sad hos hende, jeg forlod stuen et øjeblik, går ind på en anden stue, på vej ud har jeg travlt, løber nærmest ud af døren. I døråbningen støder jeg sammen med noget, bliver nærmest skubbet tilbage, jeg bliver svimmel et øjeblik, men ser dog noget sort suse forbi. Jeg var lidt rundtosset, og slår det hen.
På kontoret fortæller jeg en kollega om oplevelsen og vi laver lidt sjov ... taler om, at de døde nok driller os lidt i nat ... så kigger vi på hinanden og får samme tanke, styrter ned til den gamle dame, og ja hun er død ...  Var det mon hende, der var på vej ud af sin stue samtidig med mig?

Ved et andet dødsfald, gik jeg nogle timer senere ned på en stue, hvor en søn til afdøde havde ligget og sovet. Da jeg kommer ind, kan jeg høre en der trækker vejret og luften er meget tung. Jeg beder inde i mig selv om et tegn, hvis afdøde opholder sig der, og med det samme kører der en "finger" op igennem persiennerne ved det ene vindue, og ned gennem persiennerne ved det andet vindue ... jeg forlod omgående stuen ...
Da jeg et par timer senere turde gå ned på stuen igen var alt normalt; jeg kunne mærke, at afdøde havde forladt stuen, der var helt ro og fred ...

Jeg undrer mig lidt over, at jeg kan føle disse ting, men egentligt aldrig ser noget; jeg har dog i et tilfælde som var ved min fars dødsleje i september ’99 set en lille engel, som sad på fars sengebord med et lilla lys omkring sig, flere dage efter så jeg små væsner, men det sluttede hurtigt igen ...
Hvad siger I til sådanne oplevelser, er jeg helt ...?


Kærligst Birgit Buhr Pedersen

< Forrige Næste >