Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Forside arrow Skønhed & Velvære arrow Forårspleje af huden
Forårspleje af huden PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Charlotte Rachlin
onsdag 21. januar 2009

foraarhud1.jpg Nu er foråret ved at komme til lands. Fuglene synger mere, dagene bliver længere og lysere og alting gror. Nu er det på tide at gøre huden forårs- og sommerklar til når vi begynder at klæde os i mindre tøj.

Vi har været igennem vinteren og mange har oplevet, at deres hud er blevet mere tør. Med et simpelt trick, ” fugt og forsegl”, kan du nemt genskabe og få den sunde, bløde hud, som har vitalitet og glød. Studier lavet i USA påviser, at man nemmere tilfører huden fugt, ved at gøre den fugtig og så ”forsegle” fugten. Dette gøres ved at påføre olie på fugtig hud fx i badet og duppe sig tør efter bad.

Metoden kaldes ” fugt og forsegl”, da olien lægger sig som en usynlig hinde over fugten på huden og dermed forsegler fugten i huden. Således har huden mulighed for at opsuge fugten og forblive blød og sund.
Ved ”fugt og forsegl” metoden sparer man også den ekstra tid, det tager, når man efter bad skal påføre kropsolie eller
creme.

Kropsolier er vegetabilske olier såsom oliven-, solsikke-, mandel-, kamelia- og jojobaolie m.fl. Vegetabilske olier indeholder
essentielle fedtsyrer, som er vigtige for opbygningen af kroppens celler. Det er fedtsyrer, som kroppen ikke selv danner, men som skal tilføres kroppen.

I kropsolierne tilsættes der oftest 100 % æteriske olier (koncentrerede blomsterolier). De æteriske olier bruges grundet deres fine duft eller egenskaber. Lavendel virker fx healende på huden, mens rose virker regenererende / genopbyggende på huden celler.

Ved brug af kropsolier undgår man også konserveringsproblematikken, som f.eks ”Skal man bruge produkter med eller uden fx parabener?”

Konservering bruges når der er vand tilsat produktet, som i cremer og lotions, da dette giver mulighed for fx svampedannelse eller andre bakteriedannelser.
Ved kropsolier er der ikke tilsat vand og derfor er der ikke behov for konservering foruden oliens egen naturlige konservering.
Sidst opdateret ( mandag 11. maj 2009 )
< Forrige Næste >