Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Vi har 1 gæst online
Forside arrow Terapiformer arrow Homøopati arrow Det homøopatiske helbredelsesforløb
Det homøopatiske helbredelsesforløb PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Joakim Larsen
tirsdag 06. maj 2008

Homøopatisk behandling stimulere organismen så modtageligheden for udefrakommende påvirkninger sænkes og immunforsvaret optimeres. Denne ændring kan f.eks. observeres under helbredelsesforløbet gennem skiftet i tyngdepunktet ved placeringen af en given sygdoms symptomer og intensiteten i disse symptomer samt ved tilsynekomsten af mere energi og overskud på alle planer.

Efterhånden som den homøopatiske behandling skrider frem, vil tilsynekomsten af fortsat mere yderlig patologi kunne opstå. Det er hvad homøopater kalder "return of old symptoms". Det betyder, at den styrkede livskraft bliver i stand til at helbrede gamle sygdomme eller traumer som i først eomgang blev undertrykt. Dette observeres som om tyngdepunktet i symptomerne placeres længere og længere væk fra vitale organer, som f.eks. hjerne og centralnervesystem, hjerte, lever og nyre. Men går man tilbage i patientens historie vil man se at disse symptomer faktisk var starten på en kronisk forløb - f.eks. kan undertrykt eksem blive til astma og når man behandler med homøopati forsvinder astmaen men eksemen kommer tilbage i den samme rækkefølge som de "forskellige" sygdomem opstod.

Symptomerne rykker således efterhånden ud i områder, hvor de er mindre livstruende, dvs. områder som f.eks. led, muskler og ultimativt huden. I takt med dette vil intensiteten af symptomerne gradvist aftage og evt. tilbagefald vil blive fortsat mindre kraftige og ske med fortsat mindre og mindre hyppighed.
Dette sker gennem tilføring af de milde og i forhold til organismens reaktioner afstemte homøopatiske lægemidler (impulser), så organismens egne helende kræfter stimuleres.

Homøopati er ikke lig vaccination
Det er en udbredt misforståelse, at homøopatisk behandling minder om vaccinationsprincippet. Dette er ikke korrekt. Vaccinationsprincippet søger at skabe beskyttelse mod visse sygdomme ved, at man kunstigt påfører personen svækkede versioner af en eller flere sygdomme inden de optræder og uden hensyntagen til lighedsprincipper og individualisering. Herigennem vil organismen producere antistoffer mod sygdommene samt i mange tilfælde blive lettere forgiftet, da vacciner indeholder tungmetaller, rester af abenyrer etc. Denne form for manipulering vil på sigt have en svækkende effekt på organismen.

Sidst opdateret ( fredag 10. oktober 2008 )
< Forrige Næste >