Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Vi har 1 gæst online
Forside arrow Terapiformer arrow Zoneterapi arrow Patienthistorie: Forstuvning
Patienthistorie: Forstuvning PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Luna Lahrmann   
tirsdag 06. maj 2008

forstuvning1.jpgPå et tidspunkt arbejdede jeg i en fritidsklub, og når man arbejder med børn ved man, at de ofte slår sig eller kommer til skade.


Engang vi var på koloni langt fra alfarvej, i hvert fald langt fra en skadestue, måtte jeg lave en 1.hjælp på en forstuvet fod. Et af børnene var sprunget ned fra et træ, men landede forkert og han kunne kun støtte på den ene fod. Da jeg fik sokkerne af ham var foden svulmet op til næsten dobbelt størrelse.

Det første jeg gjorde, var at løsne op for PERONEUS (den 3. lægbensmuskel). Dette gør ondt og er ikke særligt behageligt, men drengen var sej og var god til at sige så mange bandeord, han kunne komme i tanke om. Dernæst masserede jeg det sted, der var skadet ind i anti-inflammatorisk gel (jeg rejser aldrig uden). Jeg brugte ca. 20. minutter på dette. Dernæst blev foden kølet ned i 45 minutter og jeg masserede igen i 10 minutter, og endnu engang fik han is på foden. Efter en nat med benet højt (en pude under foden) var foden næsten som den skulle være. Drengen fik en behandling sent om eftermiddagen den 2. dag, og da han vågnede den 3. morgen var foden normal størrelse. Den var ikke blå eller gul, dog var den stadig lidt øm, så der skulle ikke spilles rundbold den dag. Lidt ærgerligt for os andre, da han var rigtig god til at lave befriere.

Sidst opdateret ( sndag 12. juli 2009 )
 
< Forrige   Næste >