Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Konsultationen PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Joakim Larsen
tirsdag 06. maj 2008

Det homøopatiske behandlingsforløb er altid individuelt. Ved den første konsultation vil homøopaten optage en grundig anamnese (sygehistorie) fra patienten og arbejde på at få et indtryk af patienten og dennes problemer ved at lytte, iagttage og stille spørgsmål.


Homøopaten er f.eks. interesseret i at høre, om spisevaner, søvnvaner, humør, temperament, tidligere sygdomme og om vigtige hændelser i patientens liv. Samtalen er individuel og varer den første gang fra 1½-2 timer. Det samlede symptombillede er homøopatens vejledning til at finde det rette lægemiddel til hver enkelt patient.

Homøopaten betragter ikke symptomerne som selve sygdommen, men snarere som menneskets reaktion på ubalance - dvs. som organismens forsøg på at opretholde balance og genvinde helbredet. Homøopaten er derfor meget opmærksom på ikke at fjerne symptomerne gennem undertrykkelse. Formålet med konsultationen er derimod at finde årsagen til symptomerne og med det rette lægemiddel at styrke organismens eget forsøg på helbredelse, så sundhed genopstår.

En homøopatisk ordination er altid individuel og aldrig bestemt af en medicinsk diagnose. Dvs. at to personer med samme medicinske diagnose ofte vil blive behandlet med forskellige lægemidler - ordineret i overensstemmelse med lighedsprincippet.

Sidst opdateret ( onsdag 07. maj 2008 )
< Forrige Næste >