Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Forside arrow Alt det Andet arrow Hotstone massage
Hotstone massage PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Charlotte Rachlin
tirsdag 06. april 2010

CharlotteRachlin1.jpg Hotstone massage er en behandlingform, hvori der indgår varme lavasten. Massageformen har vundet indpas i Danmark de sidste 5 år og findes nu i mange forskellige former. Hver spa har næsten sin egen form for hotstone massage. Dog er brugen af varme sten ens for alle.

Historisk set, findes brugen af varme sten helt tilbage fra det 6 århundrede og fremefter. I Kina og Japan findes der optegnelser, hvor man bruger varme sten for at åbne medianerne ( energibanerne) i kroppen. Stenene blev også lagt ved og på de forskellige chakra punkter på kroppen. De chakra punkter er kroppens energi center. Det menes at skulle vitalisere den fysiske krop.

I USA brugte indianerne varme sten imod menstruationssmerter, ved at placere en opvarmet sten på maven og en anden ved foden af patienten.

Efter et stykke tid begyndte brugen af akupunktur og cupping at mindske behovet for Hotstone massage, og få blev uddannet i at give rigtig stenmassage og dermed var muligheden for at få Stenmassage næsten umulig.

Mary Nelson, en indfødt af Tucson, Arizona, udviklede og varemærkede i 1993 LaStone Therapy, som var en avanceret udvikling af brugen af varme sten imod smerter. Ved at tilfører varme sten i sin massage, fandt hun at det hjalp mange som normalt ikke kunne tåle så hård og dyb massage.  Hun er generelt krediteret for genoplivning af hotstone massage.

Hvordan foregår en hotstone massage.


Som tidligere skrevet er der forskellige former for hotstone massage. Mange tilbyder en blid massage form ved at lægge klienten op på en briks, hvorefter massøren bruger de flade varme sten til at varme muskler og hud. Massøren bruger olie for at stenene ikke sætter sig fast på huden samt for at de bliver glatte og nemme at arbejde med.

Massøren bruger sten som er gode til at holde på varmen. Mange steder bruger vulkanske sten også kendt som sorte lavasten. Disse sten varmes i en varme beholder eller riskoger. Stenene renses grundigt efter brug.

En terapeut vil altid tjekke stenenes temperatur, før de bruges på dig, for at sikre at de ikke er for varme. Men alle klienter har deres egen grænse, så vær sikker på at sige til, hvis de er for varme for dig.

I glidende bevægelser bruger massøren sten i hver hånd og lader sine hændre glide blidt over hele kroppen. Ved at bruge lavasten behøver massøren ikke tænke på om stenen mister varme, da lavasten er fantastiske til at opbevare varme. Efter et stykke tid med de glidende besvægelser kan massøren give en mere dyb massage uden sten.

Nogle vælger dog at bruge stenene til at give en mere dyb massage. Da stenene er i forskellige størrelser, er de nemme at arberbejde med. Der bruges større sten på fx. ryggen og mindre på hænder, ansigt og arme. Desuden findes der "toolingsstones" / værktøjs sten som minder i form om vores tommeltot. Da massører lægger mange kræfter i deres massage, kan en værktøjssten lette arbejdet for massøren. Stenen kan med et let tryk skabe en dybere massage.

Mange steder slutter med at lægge sten langs rygraden og i begge hænder og evt. på fodsålerne. Så kan klienten ligge og slappe af mens de lune sten langsomt mister varme.

Andre massageformer med sten.
Andre massageformer hvori der bruges sten, er ved at vinde indtog rundt om i verden.
Flere steder tilbyder stenmassage med halv-ædelsten, såsom rosakvarts, Citrin og ametyst. Disse sten giver igen mulighed for at give en dybede massage og klienterne får "overført" stenens energi..Rosakvarts siges at være en kærlig sten, Ametyst er rensende og ved eksamenstid ses mange citin behandlinger, da citrin skærper koncentrationen.

Der findes også Geo-thermo-massage rundt om i verden. Dette er en af-art af hotstone, men i denne behandling bruges både varme og kolde sten. Dette er ud fra begrebet..er du skadet- så først brug varme og så kulde. Flere & flere spa tilbyder nu denne behandling.

Hvorfor vælge en hotstone massage?
Der er mange grunde til at forkæle sig selv med en hotstone massage. Hvis man er, som jeg, en som nemt fryser, er det logisk at vælge massagen.
Hot stone behandlinger er ideelle for dem, der har muskelspændinger, men foretrækker en blidere form for terapi. Musklerne slapper af under varme, så en terapeut kan arbejde uden brug dyb pres.
Varme sten kan også forbedre cirkulation samt berolige dit nervesystem.

Hvem burde ikke få hotstone behandling:

Der er nogle som ikke vil kunne tåle behandlingen. Alle med forhøjet blodtryk. Mennesker som tager medicin, der kan reagere med varme, samt dem som har åbne sår, betændte hudsygdomme, diabetes og neuropati,

Gravide bør holde sig fra hotstonemassage. Under graviditeten, øges et hormon relaxin som forlænger og blødgør vævet af kroppen og forbereder den til fødslen.
Den øgede varme fra stenene og det dybe væv arbejde yderligere kan forlænge disse væv og gøre det problematisk efter fødslen, når vævet forsøger at forkorte sig selv.Steder i Danmark som jeg kan anbefale, der har Hot stone massage er:

Skodsborg kurbad og Spa, Skodsborg, Sjælland

Kapellangaarden, Køge, Sjælland

Den Syvende himmel, Frederikshavn, Nordjylland

Romulus, Skallerup Klit, Nordjylland

Sidst opdateret ( søndag 06. februar 2011 )
< Forrige Næste >