Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Forside arrow Terapiformer arrow Homøopati arrow Uddannelsen til klassisk homøopat
Uddannelsen til klassisk homøopat PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Joakim Larsen
tirsdag 06. maj 2008

For at blive aktivt medlem af DSKH og få retten til at anvende titlen Klassisk Homøopat MDSKH kræver foreningen en uddannelse af god standard.


I Danmark er findes der på nuværende tidspunkt ingen skole der lever op til DSKHs standard krav. I England, Tyskland, Norge og Frankrig enten kan man eller er tæt på at kunne læse homøopati på universitetet og tage en bachelor- eller mastergrad i homøopati. Ellers er skolerne overvejende private og der kan være stor forskel på kvaliteten af uddannelsesstederne.

I uddannelsen kræves undervisning i følgende: homøopatisk filosofi og metodik, Materia Medica, klinisk træning, sygdoms- og sundhedsforståelse, anatomi, fysiologi og patologi, psykologi og etik.

DSKH’s Godkendelseskrav
DSKH’s godkendelseskrav for titlen ”Klassisk Homøopat MDSKH” blev i dens nuværende form vedtaget på den ordinære generalforsamling i DSKH i februar 2008. Til grund for godkendelsen ligger som minimum en fireårig deltidsuddannelse eller en 3-årig fuldtidsuddannelse med følgende retningsgivende timefordeling:

Anatomi og fysiologi
200 lektioner
Patologi
100 lektioner
I alt 300 lektioner

Primært fagområde:
Homøopatisk teori
410 timerØvrige fagområder:
Klientbehandling og klinikvejledning, basal sundhedslovgivning, herunder autorisationslovenes bestemmelser om forbeholdt virksomhed og lægelovens øvrige kvaksalveribestemmelser
40 timer
Psykologi
50 timer
Information om komplementære behandlingsformer
50 timer
I alt 140 timer

Sidst opdateret ( onsdag 03. september 2008 )
< Forrige Næste >