Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Jimmy Colding PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Charlotte Rachlin
søndag 25. maj 2008


Det umiddelbare svar, jeg fik fra Jimmy Colding, forsanger i pop-duoen Zididada, da jeg spurgte til en beskrivelse af hans liv i øjeblikket, var ”forvirring" … en karakteristik, som jeg – efter 30 minutter i selskab med herren – ikke vil mene rammer helt.

Skrevet af Joan Kastrup

Jeg oplevede et meget levende menneske, som hviler i sig selv, men savner tid og rum til at gøre mere for sig selv.

NetNaturDoktoren inviterede Jimmy til et besøg hos Morten Krabbe, der bl.a. beskæftiger sig med verdens ældste og mest holistisk tænkende sundhedssystem ayurveda. Hos Morten fik Jimmy, udover kropsmassage, en snak om fysikkens og psykens indvirkning på hinanden.


Hvordan foregik dit besøg hos Morten Krabbe?

Jeg troede faktisk, at jeg skulle ud til én og ”hives og flås i”. Jeg blev positivt overrasket over, at det i høj grad handlede om samspillet mellem psyke og fysik. Morten gav sig god tid til at tale om min baggrund og specifikke problemer. Jeg har i mange år haft problemer med mit ene knæ.

Har du opsøgt en læge i forbindelse med smerter i dit knæ?

Ja, jeg har været til læge. Problemet er, at man ikke helt konkret kan fortælle mig, hvad der er galt. Jeg har kun fået information om nogle øvelser, der kan styrke muskulaturen omkring knæet.

Morten var mere end bare en massør. Han var jo også en healer, og det var jeg ikke klar over fra begyndelsen.

Har Morten Krabbe givet dig nogle råd, som du vil benytte dig af fremover?

Det handler jo om at rette op på kroppens balance, så det kræver mere end et enkelt besøg. Det er en tankegang, der er meget omfattende, det er enormt spændende!

Morten fik mig til at se forbindelsen mellem sind og krop, det er hele mennesket, der fokuseres på og ikke kun de fysiske symptomer.

Jeg tror på, at det handler meget om indre energier!! … selvom det for mange mennesker måske lyder latterligt. Den alternative verden er stærkt undervurderet, men jeg tror på den!

Har du tidligere erfaringer med det alternative?

Ja, det har jeg. Jeg har trænet kinesisk kampsport før i tiden. I den forbindelse lærte jeg meget om energier og healing. Der stiftede jeg bekendtskab med positiv tankegang og sund levevis. Jeg har også gået til pilates, en træningsform, som jeg virkelig har fået meget positivt ud af!

Så det holistiske aspekt tiltaler dig altså. Hvad vil du foretrække fremover; læge eller alternativ behandler?

Jeg vil vælge en kombination. Jeg er opvokset med det danske sundhedsvæsen, og jeg har ikke mistillid til det. De inddrager dog ikke hele mennesket i den grad jeg ønsker, så jeg vil helt sikkert supplere med alternative behandlingsformer.


Hvad er din holdning til offentligt tilskud til alternative behandlinger?

Det burde der helt klart være mere af! Det alternative handler jo meget om det enkelte individ og den enkeltes følelse af sundhed. Indvirkninger på sindet er svære at dokumentere. Jeg synes, at det er skræmmende, at systemet er så snæversynet! Troen flytter jo bjerge, der skal bare gives plads til, at folk kan tro!

Kristendommen er f.eks. ikke dokumenteret, men at tro på den er alment accepteret. Kærlighed mellem mennesker er også kraftige energier, der ikke ses, men det kan jo tydeligt mærkes, når man er forelsket! Forelskede personer er jo i stand til at erobre verden! Det handler om at turde tro på det, man mærker og turde tro på energier som værende en del af os.

Jeg går helt klart ind for flere tilskud!


Du har en travl karriere, og livet på en scene kræver vel en rimelig god fysik. Hvordan holder du dig i form?

Jeg cykler og løber lidt. Jeg er på ingen måde sportsfreak, men jeg bliver nødt til at holde en vis form i kraft af mit arbejde. Det er mere krævende end man umiddelbart tror. At skulle synge og bevæge sig på en scene samtidig er enormt energikrævende!


Hvad er dit forhold til naturen?

Det kan godt lyde mærkeligt i og med, at jeg bor midt i byen, men jeg er i høj grad et naturmenneske! Jeg har brug for naturen omkring mig, og jeg er nået til et punkt i mit liv, hvor jeg virkelig savner naturen tæt på mig. Jeg kommer oprindelig fra et område med skov, marker og søer. Der vil jeg gerne tilbage til!

Lige nu er der bare så meget forvirring i mit liv. Der er hele tiden fart på i forbindelse med mit arbejde, jeg når aldrig at ”lande” helt. Det er nok også derfor, at jeg savner naturen. Der er det nemmere at finde tilbage til sig selv!

Selvom det burde være enkelt at skabe en smule tid og rum til at gøre noget for sig selv, kan det ofte være svært i den hektiske hverdag, der omgiver de fleste mennesker. Et vigtigt budskab må være, at man skal finde sin egen personlige ”landingsbane”! Et sted, hvor man kan mærke sig selv og finde ro. For Jimmys vedkommende ligger den ”landingsbane” i naturen.

Hermed vil jeg afrunde et hyggelige møde med en travl musiker ved at ”lande” midt i storbyen - min egen personlige ”landingsbane”!

Sidst opdateret ( torsdag 05. juni 2008 )
< Forrige Næste >