Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Lægemidler PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Agathe Dorado
tirsdag 06. maj 2008

Klassiske homøopater benytter sig af lægemidler, der er udvundet af råstoffer fra mineral-, plante- og dyreriget. Disse substanser kan være hele eller dele af planter, metaller, mineraler, syrer, hele eller dele af dyr, sygdomsprodukter (nosoder) og andre substanser.

Alle lægemidler, der benyttes i homøopatien er prøvede på raske mennesker, så man kender deres medicinske virkning, både fysisk, følelsesmæssigt og mentalt. Disse samles i en Materia Medica. Man har i dag Materia Medica på mange hundrede stoffer. Denne viden har man tilegnet sig dels gennem prøvninger og viden fra forgiftningslæren og dels erfaret gennem klinisk erfaring.

Potensering

Homøopatiske midler fremstilles ved en særlig proces, kaldet potensering. Denne proces består af skiftevis fortynding og bankning. Fortyndingen fjerner eventuelt giftige bestanddele, som kan give uhensigtsmæssige bivirkninger. Bankningen tilfører energi (kinetisk energi) til blandingen og frigør og styrker dermed de helende egenskaber i det givne stof.

Homøopatiske farmacier tilbereder de homøopatiske midler efter bestemte opskrifter, og sælger dem i forskellige potenser, i både fast og flydende form. Alle lægemidler har gennemgået denne potensering. Metoden er udviklet af Samuel Hahnemann, og den forstærker den helbredende virkning af det enkelte lægemiddel samt fjerner risikoen for utilsigtede bivirkninger.

Faste stoffer forrives og tritureres (i morter) med mælkesukker inden de opløses i vand. Opløselige stoffer fortyndes i en vand-alkohol blanding. Potenseringen øger virkningen af lægemidlet efterhånden som det fortsat fortyndes og bankes. Derfor jo højere fortynding, jo mere dynamisk er lægemidlet.

Sidst opdateret ( onsdag 15. juli 2009 )
< Forrige Næste >