Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Metode: Cirkelbilleder PDF Udskriv E-mail
Skrevet af admin
tirsdag 07. juni 2011

mandala1.jpg Ordet mandala betyder ”hellig cirkel” og det kommer fra sanskrit, som er et af verdens ældste sprog. Mandalaen findes over hele orienten, som et middel til kontemplation og koncentration.

Selve princippet med billeder, der er indkredset af cirklen og koncentrisk opbygget, findes i næsten alle kulturer verden over. Templerne i østen er ofte bygget over en mandala i grundformen, så mandala-formen kan indgå i byggeri, i haveanlæg, i billeder, i skulpturer og meget andet. Rosenvinduerne i de store katedraler i Frankrig er også et eksempel på en sådan opbygning.
For psykiateren C.G. Jung repræsenterede mandalaen et arketypisk symbol for selvet, et billede på personlighedens dybere centrum. Han opdagede, at udviklingen hele tiden førte mod centrum, når han arbejdede med sine klienter.
En mandala er typisk figurer og farver i en cirkel. Elementerne er ofte geometriske figurer, der er opbygget koncentrisk, men man kan også vælge at arbejde helt frit i cirklen.
At lave en mandala er en meditativ proces, som hjælper på at få samling på sindet og på at få orden i kaos.

Der er uendelig mange måder at lave mandalaer og cirkelbilleder på. Her kommer en af måderne:

Arbejdsprocessen i mandalamaleri og cirkel-billeder
Udgangspunktet, når du starter, er et stykke papir med en cirkel. Når du har tegnet cirklen op, så sid lidt stille først og vent til der er en impuls til at starte.
I centrum placeres det, der er vigtigt, dit mål eller det der er helligt for dig og uden omkring det, der bakker det op eller det, der beskytter det. Du kan udtrykke dig abstrakt eller figurativt, i symboler, gennem former og farver. Du kan visualisere en konkret ide eller blot give en følelse form og struktur. Alt er tilladt.
Billedelementerne kan spejles over en akse, så at der opstår en form for symmetri.

Om at åbne og tolke et billede - 1

© Anne-Grethe Kousgaard, www.ilegforalvor.dk

Sidst opdateret ( tirsdag 07. juni 2011 )
Næste >