Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Forside arrow Terapiformer arrow Homøopati arrow Homøopati bygger på naturlove
Homøopati bygger på naturlove PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Joakim Larsen
tirsdag 06. maj 2008

Homøopatisk behandling bygger på naturlove. Den mest centrale i homøopatien er lighedsprincippet, som beskrevet af Dr. Samuel Hahnemann i §28-51 i ”Organon, Der Rationelle Heilkunde”, 6. udgave 1921, Leipzig, Verlag von Dr. Willmar Schwabe.


Enkelt fortalt bevirker lighedsprincippet, at har du en lidelse og bliver udsat for en lignende, mere dynamisk, dvs. mere intens lidelse, så ophæver de hinanden (similia similibus curentur af Paracelsus).

Læs mere under afsnittet ’Lighedsprincippet’.

Lighedsprincippet

Ordet homøopati er sammensat af de græske ord ’homoios’ og ’pathos’ og betyder ’lignende lidelse’. Årsagen til dette navn er, at en ordination er homøopatisk når den foretages i overensstemmelse med lighedsprincippet: det, der i store doser fremkalder en sygdoms symptomer, kan i små doser helbrede samme sygdom. Dette princip er helt centralt i og grundlæggende for homøopatisk behandling.

Det er en almindelig misforståelse, at medicinen er homøopatisk. Dette er ikke tilfældet. Medicinen, som anvendes er potenseret (læs mere nedenfor). Det er ordinationen, som er homøopatisk, altså grundlaget, på hvilket medicinen ordineres. Ordinationen bliver homøopatisk, når den foretages i overensstemmelse med lighedsprincippet, baseret på totaliteten af symptomer fra hele det individuelle menneske.

Sidst opdateret ( onsdag 07. maj 2008 )
< Forrige Næste >