Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Vi har 8 gæster online
NLP

Neuro: Vores nervesystem - vore sanser. Den kanal, hvormed vi modtager vores sanser.

Lingvistisk: Betyder sprog og henviser til det "indre sprog", vi bruger til at kode og bearbejde de indtryk, vi får gennem vore sanser. Måden vi sanser på er at se, høre, føle, smage, lugte og tænke.

Programmering: Henviser til, hvordan vi bruger det "indre sprog" til at bearbejde virkeligheden med.
Det som jeg synes mine sansninger må betyde, programmerer jeg til min egen virkelighed (model af verden). Derfor oplever 2 mennesker den samme situation forskelligt.
Vi skaber alle vores egen indre model af virkeligheden, og det er den model, som er afgørende for, hvordan vi har det med os selv og andre og for, hvordan vi handler i forskellige situationer i vores liv.

NLP er en teori om det menneskelige sinds funktion og muligheder, en teori som ved hjælp af en lang række metoder og teknikker gør det muligt at opnå positive resultater for ethvert menneske. (Er det muligt i verden, er det muligt for dig.)


Det er altså ikke så meget det, der sker omkring os, der er den egentlige årsag til, hvordan vi har det, men i højere grad måden, vi vælger at opfatter (fortolke) og husker det vi oplever.


Så NLP er denne viden om, at vi alle hver især har hver vores model af verden og tanken om, at menneskers reaktion på omverden kommer fra, hvordan deres model af verden er opbygget gennem hele deres liv.

Nervebanerne og det indre sprog er programmeret til at reagere på bestemte måder når vi ser, hører, føler og tænker på andre mennesker, og responsen vi giver, er tegn på vores programmering.


Alt, hvad vi har oplevet i livet, er med til at gøre udslaget og er der noget af det vi gør, måden vi reagerer på, som vi syntes er uhensigtsmæssig, kan NLP teknikkerne hjælpe med en omprogrammering af nervebanerne og vores indre sprog, så vi fremover reagerer som vi ønsker.

Peer Raff Andersen

NLP terapeut, coach, konsulent og hypnoterapeut

linda-betsy100x140.gif


Redaktør: Linda Betsy Lundgaard
NLP master practitioner og international certificeret coach
www.dukan.dk<< Start < Forrige 1 2 Næste > Slut >>

Resultater 1 - 15 af 21