Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Reaktioner! PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Peer Raff Andersen
onsdag 29. april 2009

Kender du det, at du til tider kommer til at reagere på en måde, hvor du efterfølgende tænker: "Hvor kom det fra?" og "Uha, den var voldsom". Eller: "Hvorfor reagerede jeg ikke, jeg skulle jo ...!"

Dette er måske et kendt mønster for dig, at du tit oplever en kraftig reaktion eller ingen reaktion og først  senere kommer i tanke om, hvordan du burde have reageret.

Det, der sker i dit sind er, at du ser, hører eller mærker en følelse som dit sind genkender og når dit sind genkender et billede, en lyd eller en følelse, så går sindet i gang med at undersøge i underbevidstheden, hvad du kender til oplevelsen og derefter sender den signaler rundt til hele kroppen og din reaktion bliver som den eller de tidligere gange, du har oplevet, noget dit sind mener var mage til. Dette sker dog kun, hvis den første gang gav dig succes.

Succes kan være på mange måder, reaktionen kan have givet dig:
- Trøst
- Kærlighed
- At den anden stoppede
- Fred og ro
Og alt andet som føles som succes for dig i den givne situation.

Der kan så senere i livet ske det, at reaktionen du havde da du var 1, 5, 8, 16 eller 22 år gammel, ikke virker mere, for du er ikke et barn eller en ung person mere og den eller dem, du står overfor, får en oplevelse af, at det var dog en barnlig reaktion og ja, det er det, for dit sind hiver dig lige tilbage i tiden på et splitsekund og du tuder som da du blev taget for langsomt op af tremmesengen som lille.
Du forstår måske ikke hvorfor du reagerer sådan og dit sind prøver bare at redde dig i situationen; næste gang du står i en lignende situation eller noget dit sind tænker minder om den, så kommer reaktionen igen, for sindet tror, at det må da lykkes en dag for det gjorde det jo dengang.
Ja - så er der bare lige det, at du i dag måske 45 år og en reaktion som en 1½-årig kommer bag på dem du står over for.

Noget andet er, at man sjældent forstår reaktionen. "Jeg tænkte jo, at jeg ville reagere sådan og sådan næste gang eller lige i situationen og så skete der det samme som der plejer!"
Det sker, fordi du kun har tænkt bevidst over det. Dit bevidste sind styrer ca. 10 % af din tankevirksomhed og din underbevidsthed 90 % af din tankevirksomhed. Hvem tror du så altid - og jeg mener altid - vinder? Underbevidstheden. Så der står du igen!

Vi er alle styret på denne måde og vi kan lave om på det, ved at træne sindet til en anden reaktion eller ved hjælp af terapi og hypnose. Der skal sjældent mere end 1 til 3 gange til hos en behandler for at omprogrammere en sådan styring fra fortiden. Der findes flere NLP- og hypnose teknikker, der effektivt skaber den forandring, der skal til, for at du kan begynde at reagere på omverdenen med den erfaring og viden, du har i dag, i den alder du har i dag.

Så et menneskes reaktioner er alle et billede af, hvad mennesket har oplevet tidligere i dette menneskes liv.

Det, man tit oplever som behandler er, at det stammer tilbage fra et tidspunkt i barndommen og tit på et tidspunkt fra fødsel til de første skoleår. Før i tiden mente man, at det følelsesemæsige sind udviklede sig til man var 12 år, men ny forskning viser, at det sker helt op til en alder omkring 25 år.

Du kan selv omprogrammere dit sind ved at fortælle sindet, hvordan du ønsker at reagere.
Det gøres ved, at du hver morgen og aften fortæller dit sind, i en positiv fremadrettet sætning, hvad det er, du kan nu.

Et eksempel: "Det kunne tænkes, at jeg er rigtig god til at fortælle, hvad jeg vil og ønsker mig."

Du skal huske at starte sætningen med: "Det kunne tænkes at ...". Det skal du, fordi dit sind godt ved, at du tidligere ikke har kunnet. Når du så sætter: "Det kunne tænkes at ..." ind før det, du ønsker at kunne, vil sindet tænke: "Ja, det kunne tænkes!"

Sig sætningen, du finder på til dig selv 10 gange morgen og aften, når du børster tænder og dette skal så gøres i ca. 30 dage.
Du vil så opleve, at din reaktion begynder at forandre sig og du begynder at reagere som du ønsker!

Du har nu omprogrammeret dit sind.

Hvorfor ha’ det skidt med noget, når man kan ha’ det godt?

Sidst opdateret ( tirsdag 07. juli 2009 )
< Forrige Næste >