Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Forside
Selvfremstillet lavendelolie PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Ulla Kvintel
mandag 06. november 2006

Jeg er meget interesseret i, hvilke redskaber man bruger til at fremstille lavendelolier og hvor man kan købe sådanne udstyr?

På forhånd mange tak!

Ilona

Hej Ilona.

For at udvinde æteriske olier skal man anvende et destillationsapparat, kaldet en alambic og en florentine.

Jeg ved ikke, om man kan købe den i en forretning, og de er formentlig dyre. Ellers nettet under kemi-udstyr el.lign.

Hvis det er for at få billigere olier, skal du ikke selv producere de æteriske olier.

Hvis det er for sjov, hygge eller lign., så kan du være heldig, at det betaler sig, men ellers har du oplevelsen.

For at få en æterisk olie af en rigtig god kvalitet, skal man have kendskab til den temperatur, hvor man får alle den æteriske olies indholdsstoffer med. Tit er det en variabel temperatur, da æteriske olier består af forskellige stoffer. Det er altså ikke bare 100 grader. En del æteriske olier er brændbare under 60 grader.

Hvis du er en lille kemiker, kan du klare dig med:
2 glaskolber, 2 propper, 2 glasrør, 1 slange, 1 bunsenbrænder, 1 gasflaske eller noget andet, der kan varme kolbe 1 op. Det skal være noget rimelig godt vand plantematerialet lægges i. Plantematerialet skal være sundt og frisk. Planter har forskellig døgnrytme for det største indhold af æteriske olier. Jasmin er f.eks. tidligt på natten, den kan i øvrigt slet ikke destilleres.

Det er heller ikke alle æteriske olier, der kan udvindes ved dampdestillation. Det er heller ikke alle planter, der indeholder æteriske olier. Nogle har ganske lavt indhold, så der skal meget plantemateriale til for at få et par dråber.

Den æteriske olie lægger sig oven på vandet i kolbe 2, og så har du oplevelsen med at skille dem ad.

Du skal have en prop til hver af kolberne med et glasrør i, hvorpå du kan sætte en slange fra den ene kolbe til den anden. Dampen skal køles ned på vej til kolbe nummer 2, så det er væske, der er i den.

Det er muligt, at du skal have et lille ekstra rør i propperne, dels så der kan komme luft ind til det ene, når der er behov for det, og til det andet, så luften kan slippe ud, men det er ikke sikkert. Jeg har ikke selv prøvet.

Skulle du være interesseret i at vide meget mere om de enkelte æteriske olier, så kan du deltage i nogle af kurserne, som uddannelsen til aromaterapeut består af. Se: aroma-alfen.dk. Min hjemmeside er ved at blive rettet op med uddannelsen til aromaterapeut, så det fremgår ikke helt tydeligt endnu.

Held og lykke med fremstilling af æteriske olier.

Venlig hilsen
Ulla Kvintel
Aromaterapeut
www.aroma-alfen.dk

< Forrige Næste >