Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Forside arrow Forside
Slå et slag for Spa PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Charlotte Rachlin
mandag 28. september 2009

CharlotteRachlin1.jpg Lad mig slå et slag for brugen af Spa!
I disse krise tider er der mange spa som melder at de kan mærke nedgang. Dette er logisk da vi alle overvejer mere nøje om hvad vi skal bruge vores penge til og de fleste vælger at fjerne de ”overflødige” nydelser, såsom spa-tur, nyt unødvendigt tøj, frisøren, rejser m.m.

Men tænk nu en ekstra gang over hvad du sparer på.

Spa behandlingen er ikke kun en overfladebehandling, uanset hvilken type behandling du vælger. Det siger sig selv at en massage giver lindring af ømme spændte muskler og en skønhedsbehandling fremmer ens udseende.
Men en spa-tur er bare så meget mere. Det er faktisk et sundt og fantastisk Kinder Æg….HELE tre ting på en gang…

Spa besøget er nemlig også en mulighed for at give dig selv, den vigtige ”Mig Tid” og dermed mere selvværd og overskud.

”Mig Tiden” er den tid, hvor man kun gør noget for en selv. . Det man mest har lyst til, ..-ikke det ens mand, veninder eller børn synes er hyggeligt.
Det er helt ok at variere hvad man laver, strik den ene dag, foto den anden og spa besøg den tredje.

Flere studier viser at det er sundt at dyrke lidt ekstra tid til sig selv. De som er gode til at opretholde ”Mig tiden” har større selvværd og mere overskud samt føler sig mere positive.
Dette er uanset om ”mig tiden” er en ½ times strikning eller et spa ophold. Det som er vigtigt et at det er en uafbrudt tid og minimum. 20 minutter om ugen (og taget i betragtning at der er 10 080 minutter på en uge, så burde man virkelig kunne finde tid til sølle 20- evt. 60!)

---

Den tredje ting som spa besøget giver, er stimulationen af flere sanser.
Duftsansen bliver stimuleret af alle de æteriske olier som bruges på spa. De fleste fortæller at duften er en vigtig del af et spa besøg og at de mærker hvordan stressen forlader kroppen når de træder ind i dette stille rolige miljø..
- Mange Spa spiller også afstressende musik og dermed beroliges høresansen. Det nyeste indenfor musik til spa, er musik der udover at være beroligende på høresansen, også sørger for at hjerteslaget bliver roligere og dermed når kroppen en form for hvile / dvale og bliver hurtigere afstresset.

- En tredje sans som bliver stimuleret er følesansen.
Når behandlingen går i gang, vil der være berøringer fra terapeuten / behandleren, uanset om du har valgt massage eller skønhedsbehandlinger.

Studier viser at vi ubevidst sender impulser til nerverne og hjernen, når vi bliver berørt, impulser som minder os om dengang vi var spæde og blev holdt og nusset at vores forældre og vi føler os trygge og igen afslappede.

Så tøser – og knægte……..tænk en ekstra gang, inden i dropper spa besøget…for med alt det i får ved et sådan besøg…overskud, glæde, skønhed eller velvære, afstresning, og bedre selvværd, så er det jo faktisk ikke så dyrt…….

Husk -
En tur i spa, giver en god dag….;-)

Kys Charlotte

Sidst opdateret ( tirsdag 29. september 2009 )
< Forrige Næste >