Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Spørgsmål ved et spabesøg PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Charlotte Rachlin
fredag 02. oktober 2009

CharlotteRachlin1.jpg Efter jeg skrev mit ”slag for brugen af spa”, har jeg modtaget flere spørgsmål omkring spabesøg og tænkte, at jeg ville skrive lidt omkring dem.

Først vil jeg sige, at der ikke findes nogle spørgsmål som man ikke kan stille spastedet og terapeuten. Jo mere sikker man er på, hvad oplevelsen vil gå ud på, jo bedre oplevelse/behandling får man ...

SPØRGSMÅL:
Hvorfor skal jeg være der i god tid (nogle steder anbefaler 30 min)?
Det er vigtigt for fuldt udbytte af behandlingen, at du ikke kommer ind stresset, og går i gang med behandlingen. Mange steder har et afslapningsområde, som de tilbyder man starter i. Ofte er der blid musik og lidt vand, te eller frugtsmoothies til fri afbenyttelse.

Skal jeg have taget et bad lige inden jeg kommer?
Nej, det kræver ingen behandlinger, men god hygiejne er en selvfølgelighed. Dvs. tag et bad om morgenen, inden du skal til behandling.

Skal jeg fortælle om mine sygdomme, når jeg bestiller tid?:
Ja, det er en god idé, at du informerer spastedet om evt. medicinske sygdomme og hvis du tager medicin. Grunden til dette er, at nogle behandlinger kan skabe krydsallergi m.m. med forskellige former for medicin. Du skal ikke fortælle, hvis du havde influenza eller var forkølet for en måned siden.

Skal jeg fortælle på forhånd, at jeg er gravid?
Ja, fortæl det – da nogle behandlinger ikke kan bruges på gravide. Det er flere spaer som nu tilbyder helt rene graviditetsbehandlinger - dvs. behandlinger, hvor produkterne som bruges er uden æteriske olier, parfume m.m.

Må jeg medbringe min mobil?
Nej … du skal ikke medbringe din mobil tændt ind i spaområdet. Sluk den, da mobilen kan forstyrre både dig og andre gæster.

Må jeg medbringe min pc - så jeg kan sidde med den i afslapningsområdet?
Nej - det er ikke god skik at sidde og arbejde i afslapningsområdet …

Skal jeg smide trusserne?
Det må du helt selv om. Der er ingen behandlinger, som kræver at du skal smide trusserne eller bh. Men husk at medbringe ekstra undertøj, da det bliver meget beskidt.
Skal du have en hydrobehandling (vand) - så medbring bikini, hvis du ikke ønsker at være nøgen.

Nogle steder anbefaler man, at klienten tager tøjet af, da det kan gøre behandlingen bedre. Spa-terapeuten er uddannet i ”håndklædehåndtering”, som betyder at håndklædet skal dække bryst og underliv, så klienten føler sig tryg. Desuden skal man huske at behandlerne er professionelt uddannede, og bedømmer ikke kroppen, men ser den som et arbejdsområde.
Nogle spasteder tilbyder engangstrusser for et ekstra lille beløb.

Skal jeg skifte foran spa-terapeuten?-
Nej. De fleste spa-terapeuter vil forlade kabinen, mens du skifter. Skulle dette ikke ske, sig da: Forlad venligst kabinen, mens jeg skifter.” Det vil ikke støde spa-terapeuten.

Vil jeg få rejsning?
– Nogle mænd oplever en rejsning i starten, grundet berøring. Men spa-terapeuten ved, at det ikke er seksuelt, og under den videre behandling vil rejsningen falde, når kroppen vænner sig til massagen og berøringen.

Skal jeg være nybarberet på mine ben?
Nej, det behøver du ikke. (Men personligt finder jeg det rarest.)

Skal jeg, som mand, være barberet i ansigtet, hvis jeg skal have ansigtsbehandlinger?
Fuldskæg gør det svært at give en komplet ansigtsbehandling, og jeg vil varmt anbefale, at man er nybarberet for at få fuldt udbytte af behandlingen.

Jeg er helt ny ... kan jeg bede om min veninde går med ind?
Ja, tal med stedet og hør hvad de siger … dog vil jeg anbefaler, at I ikke taler, mens du får behandling og at hun forlader kabinen, når du føler dig tryg. Ellers book en dobbelt tid, mange spaer tilbyder par-kabiner, hvor man får behandlinger samtidigt.

Skal jeg købe de produkter de tilbyder mig efter behandlingen?
Det er en rigtig god måde at forlænge spabehandlingen derhjemme. Lyt til hvad spa-terapeuten fortæller om produkterne og overvej, om det ikke er værd at købe dem til hjemmebehandlinger.
Vil du ikke købe, er det også fint. Det er helt ok at sige nej tak.

Jeg håber, at disse svar giver lidt mere ro og lyst til at kaste dig ud i spaeventyret …

Kys fra Charlotte

Sidst opdateret ( fredag 02. oktober 2009 )
Næste >