Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Vi har 1 gæst online
Stress og Børn PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Bettina Arnbak Jakobsen   
søndag 25. maj 2008

 

Kan du lege - nej, jeg har ikke tid……
Lød svaret fra Mathias. Mathias slap fra skole kl. 14.30 for at køre direkte til bordtennis.

Her måtte han dog gå 10 minutter før, da han skulle nå at komme til fodbold. Mathias var hjemme kl. 18.30 og her ventede aftensmaden og lektierne!

Flere og flere børn bliver indlagt med stress symptomer – og det er der jo ikke noget at sige til.

Hektiske dage – er efterhånden mere normale end en undtagelse. Dog kan vi forældre godt gøre noget ved det.

Når du først ved at børn ikke slapper af ved at gå til en masse sport ligesom voksne gør – nogle børn  føler tværtimod at de skal præstere noget, som kan gøre forældrene stolte. Den friske motion og luft kan de sagtens få igennem leg og gåtur og måske en enkelt sportsgren.

Det er i legen og fantasiens verden dit barn kobler af. Spørg ind til barnets ”helle sted”. Måske er det med lego klodser, at se frøerne ved søen eller blot sidde på gyngen.

At give sin familie en ½ times flextid om morgenen inden alle SKAL være af sted er også guld værd. En morgen hvor der er tid til selv at binde snørebånd og lyne jakken!

Vær sammen om at få maden lavet og sluk fjernsynet 1 time før sovetid – (et barn på 6 år har faktisk brug for 11-12 timers søvn)

De dårlige vaner med stress og jag er blot vaner – hvorfor ikke finde nogle nye gode vaner, som kan erstatte de gamle vaner. Mulighederne er der – selv i en travl hverdag – du skal blot give dig selv tid til at se dem!

Sidst opdateret ( lørdag 26. juli 2008 )
 
< Forrige   Næste >