Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Forside arrow Sofahjørnet arrow Sundhed for fremtiden/Steen S. Wittrup
Sundhed for fremtiden/Steen S. Wittrup PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Charlotte Rachlin
søndag 13. juli 2008

Fulde titel: Sundhed for fremtiden - Håndbog i alternative metoder - Læger og Behandlere"
Forlaget Bogan

Bogens titel siger faktisk meget om indholdet.
Det er svært at kategorisere bogen, da den indeholder meget forskelligt materiale. Steen Stub Wittrup har lavet en anderledes form for opslagsværk indenfor de alternative metoder.
Bogen er en indgangsvinkel i den danske alternative verden i 1980érne, og Steen Stub Wittrup har talt med flere af de fremtrædende behandlere og har fået dem til at fortælle om behandlingsformen og hvert afsnit sluttes med adresser samt navne på behandlerne. (Nogle af den virker endnu, andre er holdt op).
Forfatteren har også talt med flere forskellige læger, samt sygeplejersker for at få dem til at fortælle om deres syn, skepticisme samt erfaringer med alternative behandlingsformer.

Bagerst i bogen kan man finde beskrivelser af forskellige behandlingsmetoder, skrevet på få linier.

Grunden til at bogen er svær at kategorisere er, at man lærer om den alternative verden, mens man forfærdes over hvor lidt kommunikation mellem de forskellige verdener (medicinske og alternative) det kræver, for at vi danskere ville få så mange og bedre muligheder for forebyggelse og helbredelse af sygdom.

Mange lægers uvidende, afvisende væremåde skader ikke kun deres egne patienter, men også samfundet via bl.a. økonomien. De alternative behandlere som er totalt afvisende overfor lægerne hjælper heller ikke og holdningen er fuldstændig unødvendig.
Det gør en eftertænksom, fordi det ikke er meget som har ændret sig de sidste 14 –15 år.
Man bliver dog også opstemt samt overrasket, da forfatteren beskriver forskellige behandlingscentres idegrundlag, samt fortæller om den holistiske tankegang. (Nogle eksisterer stadigvæk, andre er lukkede.) Det som gjorde mig glad, var tanken om hvor udviklet disse behandlingscentre ideer og ønsker var for 15 år siden. Det lykkes ikke i 1980'erne at føre disse ideer ud i livet, så de bestod, men disse ideer og tankegange ville kunne føres ud i livet indenfor de næste 3-5 år.
"Sundhed for fremtiden" er skrevet i en let forståeligt sprog og uden brug af for mange uforklarede fagudtryk.

Det er en bog, som til trods for sin alder, jeg vil anbefale.
Efter at have læst bogen sad jeg med følelsen af at have lært noget nyt, samt glæden over at kunne se at tiden arbejder for den alternative verden.
Men man sidder samtidig og undres over, hvor lidt fremgang der har været de sidste 15 år og jeg undres over, hvorfor vi i Danmark er SÅ LANGT BAGUD I FORHOLD TIL VORES NORDISKE NABOLANDE.

< Forrige Næste >