Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Sygdomsbegreb PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Joakim Larsen
tirsdag 06. maj 2008

Når livskraften er svækket eller ude af balance, kan sygdom opstå. Bakterier, vira, svampe, pollen m.m. har nu lettere mulighed for at gøre skade og personen bliver syg.


Sygdom kan manifestere sig på flere planer, både det fysiske, det følelsesmæssige og det mentale. Sygdom er samtidig dynamisk - foranderlig, ikke statisk. Den skifter karakter og vil i et sygdomsforløb kunne udtrykke sig forskelligt i form af skiftende symptomer og reaktioner på forskellige eksistensniveauer.

I de skiftende sygdomsstadier kommer symptomer dermed til udtryk forskelligt. Således må behandlingen tilpasses den dynamiske tilstand. Derfor kan der til en given sygdom ikke mekanisk ordineres noget fast homøopatisk lægemiddel på baggrund af diagnosen, da det homøopatiske lægemiddel altid skal afstemmes den enkelte persons reaktioner og symptomer.

Symptomerne ved f.eks. leddegigt beskrives ved: hvor sidder de, hvordan føles de og hvad gør dem værre eller bedre. Derfor vil totaliteten af symptomer variere fra person til person, hvorfor den homøopatiske behandling også varierer.

Forandringer i væv og organer f.eks. inflammation, sår, deforme led og cyster opfattes ikke som selve sygdommen, men som et resultat af en sygdomsproces. Patienten er ikke syg fordi han har en tumor, men tumoren er der, fordi han er syg. Således udgør tumoren ikke selve sygdommen, men anses som organismens reaktion på en ubalance i livskraften.

De lokale symptomer - fysiske, følelsesmæssige og mentale - anses som organismens forsøg på at opretholde balance - homøostase. Ifølge homøopatisk teori er symptomer dermed en refleksion af den forstyrrede livskraft. Samlet afspejler de den ubalance i livskraften, som udgør selve sygdommen og de er dermed homøopatens vejledning til, hvilket lægemiddel der - i overensstemmelse med Lighedsprincippet - er behov for og som kan helbrede tilstanden ved at genoprette homøostase i livskraften.

Homøopatisk behandling søger dermed at rette op på ubalancer i livskraften og give organismen mulighed for at helbrede sig selv. Homøopatisk behandling søger ikke isoleret at fjerne symptomerne i de ramte dele eller eksistensniveauer, da dette ofte blot vil føre til en hel eller delvis undertrykkelse af tilstanden. Homøopaten behandler årsagen til sygdommen og genetablerer herigennem helbredet på alle eksistensniveauer.

Sidst opdateret ( onsdag 07. maj 2008 )
< Forrige Næste >