Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Vi har 3 gæster online
Homøopatiens udbredelse PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Joakim Larsen
tirsdag 06. maj 2008


I Danmark: Undersøgelser har vist, at 45% af den danske befolkning har anvendt alternativ behandling. 33% af den voksne befolkning har anvendt registreret alternativ behandling (KAM terapi, komplementær og alternativ medicin) over de sidste år. 77% af dem har betragtet sig som helbredt.


I EU:

Tre ud af fire europæere kender til homøopati. Ud af disse anvender 29% af dem homøopati til deres sundhedspleje. Det Europæiske Parlament opfordrer EU til at indlede processen godkendelsen af en række ikke-konventionelle medicinske behandlingsformer. Dette skal ske i takt med, at forskningsprogrammer om sikkerheden og virkningen af disse medicinske behandlingsformer gennemføres.

Europarådet har konstateret, at registreret alternativ behandling er støt voksende i Europa og patienter i stigende grad efterspørger disse. Homøopati er ifølge Europarådet en af de fire bedst etablerede registrerede alternative behandlingsformer i Europa og kan fungere komplementært til andre behandlingsformer.

Europarådet konstaterer også, at begrænsningerne i konventionel medicin ikke må ignoreres eller undervurderes, men at det i forbindelse med godkendelsen af registrerede alternative behandlingsformer samtidig er nødvendigt at ”separate the wheat from the chaff” (skille klinten fra hveden).

I Europa:

Homøopati praktiseres i dag i 41 ud af 42 europæiske lande. Homøopati er den mest udbredte, registrerede alternative behandlingsform i 5 ud af 14 europæiske lande og blandt den hyppigst anvendte i 11 ud af 14 lande. Offentlig interesse og accept af alternativ behandling stiger i de fleste europæiske lande. Procentdelen af befolkningen, som anvender registreret alternativ behandling, varierer fra 18 - 71%, afhængig af landet. En række registrerede alternative behandlingsformer er blevet anerkendt i forskellige lande:

· Akupunktur i Belgien og Finland

· Kiropraktik i Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Norge, Sverige og England.

· Naprapati i Finland og Sverige.

· Osteopati i Belgien, Finland, Frankrig og England.

Udenfor Europa:

Homøopati er officielt anerkendt i en række lande: Ghana, Indien, Mauritius, New Zealand, Pakistan, Forenede Arabiske Emirater, Sydafrika og Zimbabwe. Homøopati er integreret i det nationale sundhedssystem i en række lande: Brasilien, Chile, Indien, Mexico, Pakistan og England. Der er 180.000 homøopater i Indien, svarende til en homøopat per 5.500 indbyggere.

Sidst opdateret ( onsdag 03. september 2008 )
< Forrige Næste >