Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Forside arrow Det Etablerede arrow Akupunktur arrow Uddannelse som akupunktør
Uddannelse som akupunktør PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Asbjørn Kleif   
søndag 18. maj 2008

Der findes flere godkendte akupunktørskoler i Danmark (se evt. Praktiserende Akupunktører www.aku-net.dk)
Uddannelsen til akupunktør varer mindst 2 år. Uddannelsen kan deles op i en basisdel og en akupunkturdel.


Basisdelen kan indgå som en del af skolens tilbud, eller skolen kan henvise til andre kursussteder. I basisdelen er der kurser i anatomi/fysiologi (200 timer), patologi/farmakologi (100 timer). Endvidere skal man kunne dokumentere at have sundhedspsykologi (50 timer) samt have gennemgået grundkursus i førstehjælp (12 timer). Derudover kræves klinisk praktik (30 timer).
Kurserne skal være bestået inden den afsluttende eksamen.

Akupunkturdelen (300 timer) indeholder blandt andet meridian- og punktlære, akupunkturens grundlæggende teori og diagnoseprincipper, herunder tunge- og pulsdiagnose, samt indføring i kinesisk fysiologi og syndromlære, kinesisk urtemedicin osv.
Du får også undervisning i akupunktur som erhverv og forretning, herunder lovgivning og etik.
Undervisningen veksler mellem teoretisk og praktisk indlæring. Den foregår normalt på weekendkurser eller aftenhold.
Den afsluttende eksamen består af en skriftlig del og en mundtlig del.
Prisen på uddannelsen varierer fra skole til skole. Man kan endnu ikke få SU til uddannelsen.

Priser på en behandling ved en akupunktør
En behandling koster fra 300 - 400 kr. Nålene skal sidde fra 20 til 60 minutter, og en behandling varer i alt ca en time. Første konsultation er som regel dyrere, da den kan tage fra 1½ – 3 timer.
Akupunktur er ikke dækket af overenskomst mellem lægeforeningen og sygesikringen.

Fremtidsmuligheder
Man kan frit oprette sin egen virksomhed. For at arbejde som akupunktør i Danmark skal man have indgået en kontrakt med en læge om supervision. Dette gælder dog kun til den 1. januar, 2007, hvor en ny lov træder i kraft. Hermed sidestilles akupunktur ikke længere med et kirurgisk indgreb.
Sundhedsstyrelsen har, i henhold til lov om registrering af alternative behandlere, godkendt foreningen Praktiserende Akupunktører som registreringsansvarlig brancheorganisation – kaldet en RAB-godkendelse.
For at blive registreret af foreningen Praktiserende Akupunktører skal man dokumentere, at man har bestået en akupunktøruddannelse, som er godkendt af foreningen, og at man har en godkendt aftale med en læge om supervision. Dette krav frafaldes ligeledes pr 1. januar, 2007. Herefter er klienten sikret igennem foreningens forsikringer.

Mere uddannelse
Praktiserende Akupunktører tilbyder løbende sine medlemmer supplerende kurser og efteruddannelsesmuligheder. Foreningen stiller krav om et vist antal videreuddannelsestimer over en 3-årig periode for at kunne forblive medlem.

Sidst opdateret ( tirsdag 20. maj 2008 )
 
< Forrige   Næste >