Din Alternative Portal

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Who's Online

Vi har 1 gæst online
Forside arrow Terapiformer arrow Zoneterapi arrow Reflekspunktet for m. piriformis
Reflekspunktet for m. piriformis PDF Udskriv E-mail
Skrevet af Luna Lahrmann   
tirsdag 06. maj 2008

PIRIFORMIS eller den pæreformede muskel, er en lille muskel, der sidder under den store sædemuskel. Spændinger i denne muskel er den hyppigste grund til lændesmerter, ...

og ofte når klienter har ischiaslignende smerter er årsagen, at denne muskel er spændt og derved trykker på ischiasnerven.
Personer, der har tendens til udadvendt fodstiiling (10 minutter i 1) får meget ofte ondt i piriformis.

En anden årsag kan være, at man har været ude at vandre i bjerge og ikke fået strakt benmusklerne på bagsiden af kroppen ordentlig ud, og derfor er der opstået stærke spændinger i denne muskel.

Stort set alle sportsudøvere har på et eller andet tidspunkt problemer med denne lille muskel.

piriformis200240.jpgPunktet for denne muskel sidder på hælbenets yderside, lidt skråt under knysten. Det er nemt at finde punktet, fordi det næsten altid er utroligt ømt; det er derfor vigtigt at gå forsigtig til værks, da det kan være så ømt at klienten kan få kvalme af smerte, hvis der bliver trykket for hårdt.

Start derfor altid med at massere blidt på punktet i et minut og forstærk så trykket lidt efter lidt. Det kan være en god idé at bruge en lille smule creme på punktet, da cremen gør, at man ikke kan trykke hårdt uden at fingeren glider. Det er et punkt, der godt kan arbejdes på i lang tid, brug gerne 10 minutter eller mere, men husk at løsne op for rygstrækkerne først.

Sidst opdateret ( fredag 20. juni 2008 )
 
< Forrige   Næste >